top of page

פריצות של סוני 4 וסוני 5

בעידן הדיגיטלי החדש שלנו כשסוני נלחמים בעסקים, חברות ואפילו פרטיים שמתעסקים בפריצות היה שינוי.


החברה שפרצו קונסולות במשך עשורים ומצאו את כל החורים הכי קטנים מסוני 1 ועד סוני 3 שינו גישה.

הפריצות נהיו יותר קשות ומסובכות ובגלל שהכל היה תוכנתי הם לא הרוויחו כסף על זה והסיכון של מלחמה משפטית מול סוני שהם יפסידו לא היה שווה את זה.

אז מה שהם עשו זה 2 דברים היו מוצאים חורים במערכת שלהם שאפשר לפרוץ את המכשירים של סוני 4 וסוני 5 (הפריצה היא אותו הדבר בשניהם ועל זה נדבר), ויש תוכנית שנקראת BOUNTY PROGRAM שסוני משלמים להאקרים סכום כסף יפה בין עשרות למאות אלפי דולרים תמורת ההסגרה של החורים המערכת (הם מראים איך ומה הם הצליחו לפרוץ, סוני משלמים להם כסף על המידע הזה ומוציאים עידכון שחוסם את הפריצה, סכום הכסף נקבע בהתאם לכמה חמורה הפריצה).

אבל ההאקרים לא היו טיפשים, הם היו מוצאים כמה פירצות בתוכנה או חומרה ובכל פעם היו משאירים לעצמם אחת כדי להמשיך לעבוד על זה ומפרסמים דברים ישנים לקהל הרחב.

אז נוצר מצב שלמי שיש מכשיר בגירסה ישנה יכל לפרוץ אותו ולשחק משחקים ישירות מהמכשיר או מכונן קשיח חיצוני.


אז איפה החור אבטחה של הסוני 4 וסוני 5 שאותו מצאו הפורצים וגורם לפריצה?

בעצם בגלל בעיית אבטחה בכונן BLU-RAY של המכשיר מצאו דרך להכניס את המכשיר למצב מפתח (מצב שמאפשר לגשת לכל דבר במכשיר בערך) ואז אפשר להריץ כל משחק או קוד ללא בדיקות מקוריות או אבטחה.

היו כאלה ששימשו את זה לרעה (גרמו לאנשים להוריד משחק או קובץ שהיה הורג את המכשיר...) והיו כאלה שבנו מזה אפשרות להתקין ולהריץ משחקים שהורדתם.

אז מה היו צריכים בשביל זה? צריך היה דרך הרשת להפעיל קובץ מסויים בדפדפן.

אבל רגע... לסוני 5 אין דפדפן? אז זה לא בדיוק נכון, יש לו אחד שהוא מביא לאתרים ספציפיים מאוד ובעזרת קצת התחכמות אפשר לגרום לו להגיע לאן שהפורצים רוצים ולהפעיל את הפריצה.

בגלל זה מוכרים כל מיני מתאמים שמחברים לUSB שהם סוג של רשת WIFI שאתם מתחברים אליה והם מריצים את הפריצה ופותחים את המכשיר.

עכשיו נכון לרגע זה, זה לא משהו קבוע, צריך לעשות את זה בכל הפעלה וכמובן שצריך גירסת מכשיר ספציפית מאוד כדי לעשות את זה.


החיסרון הענק של היום זה:

  • אתה לא יכול לשחק אונליין - יכולים לחסום את המכשיר לגישה לרשת לתמיד וכשכולם היום רוצים לשחק פוקטנייט או קול אוף דיוטי ברשת ועוד משחקים שמצריכים חיבור אינטרנט, זה מאוד מגביל ולא תמיד כדאיי לעשות פריצה.

  • חסימה (באן) מרשת האונליין - אם המכשיר מקבל באן אז אין מה לעשות אם זה ואין שום צורה לעקוף את זה (בגלל שסוני רושמים את המפתח היחודי של המעבד והמכשיר במערכות שלהם וחוסמים לצמיתות את הגישה של המכשיר לרשת האונליין שלהם).

  • חוקיות - נכון להיום בארץ אין אכיפה כלפי אנשים פרטיים שעושים את זה בבית בשביל עצמם כדי לשחק אבל כל עסק או בן אדם שמוכר את הפריצה או שירות של התקנת משחקים חשוף לתביעה (והם כן עושים את זה מניסיון) של מאות אלפי שקלים, ובנאדם שלא טכנולוגי או יודע איך להתעסק בזה לא יעשה את זה בעצמו לרוב ולכן זה יותר קונספט נחמד היום ולא משהו נפוץ כמו פעם.

bottom of page